Ont i foten efter 14 km turfjogg

I tisdags så förvånade jag frugan genom att snöra på mig mina sprillans nya löparskor och lämna cykeln hemma när jag skulle ut och turfa. Jag ska nämligen springa 10 km-klassen i Blodomloppet i Karlskrona på måndag och ville kolla om jag skulle orka springa så långt. Det blev 14 km med 18 zontagningar så konditionen är det inget fel på.

Däremot så fick jag ont på undersidan av ena foten redan samma kväll och det har inte riktigt gett med sig ännu! Jag har läst på lite om hälsporre och plantar fasciit men de åkommorna verkar mer vara sådant som kommer smygande än sådant som dyker upp efter ett enda pass så jag hoppas att detta bara är att jag trampat snett, eller någon sorts träningsvärk.

Den vanliga träningsvärken sitter också i fortfarande men den är nog inte så farlig på måndag. Då oroar jag mig mer för att inte vara bra i foten. Om värken kommer tillbaka under uppvärmningen så startar jag inte, och börjar det göra ont under loppet så kommer jag nog att behöva avbryta och be någon hämta mig med bil…

Både stina5 och MF var ute samtidigt i Ronneby i tisdags så vi blockade varandra en del. Jag hade inte tänkt springa till Trollsjön men när RonnebyBro hade blocktid så kunde jag lika gärna ta en omväg dit.

Det kändes inget i foten när jag cyklade i Kristianstad igår men efteråt så var smärtan tillbaka. Vi får se hur det går att cykla i Kalmar imorgon, och hur det känns efteråt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *