Fail.Blekinge.IT

Idag skulle blivit den stora dagen då jag äntligen tog OutCliff. Visserligen inte först, för det gjorde Ramblerboy och Bultmix i förra veckan, men det är den enda jag saknar för att ha tagit alla i Blekinge och jag hade nog fått behålla den hela omgången.

I morse så vaknade jag av att äldsta barnets väckarklocka ringde. Mitt alarm på telefonen borde ha ringt en halvtimme tidigare… Försöker få liv i min mobiltelefon. Stendöd. Kopplar in ström till den. Stendöd. Byter batteri i den. Stendöd.

Panik!

Medan jag surfar billiga mobiltelefoner så ringer jag jobbet och kollar om det finns någon extra telefon jag kan låna. En Xperia X10. Den får väl duga! Jag hämtar den på vägen till båten och svär lite över att jag har tvåstegsverifiering av mitt Google-konto, men jag hade faktiskt med mig mina reservkoder och löste det ombord!

Väl framme så regnade det, men jag hade kollat väderleksprognosen och packat regnjacka. Jag hade systemkameran med mig och om bilderna är dåliga så skyller jag på regn och grå himmel.

Det tar en stund att ladda hem Turf-appen men det lyckas. Problemet kommer sedan att jag får ordentlig kontakt med Turf-servern. Jag irrar runt på ön och startar om appen många, många gånger men den säger bara noll PPH, noll poäng, noll zoner och inte visar den någon zon heller. Det enda som händer är att jag ser en del nya zoner (gröna cirklar med plustecken) och zontagningar (orange cirkel med utropstecken) i utkanterna av skärmen vissa gånger jag startade appen.

Det var en mycket ledsen TBIT som åkte hem från Utklippan. På vägen hem stannade vi i för övrigt till i Stenshamn. Där slutade min systemkamera att ta bilder. Det hjälpte inte att byta minneskort. Detta gjorde mig inte alls gladare.

Tillbaka i Karlskrona så gick jag ärende på Kjell & Co och sedan till Elitchoklad och köpte mörk, mörk choklad att tröstäta. Turf-appen fungerade inte i centrala Karlskrona heller, så något fel är det!

Ta alla unika zoner i Blekinge? Kanske nästa år… ;.-(

6 svar på ”Fail.Blekinge.IT”

  1. I Wien fick jag aldrig Internet att fungera trots lokalt SIM-kort. På Kanarieöarna fanns det inga SIM-kort kvar alls. Och på inget av ställena kom jag på att köpa mörk choklad. Och inte fan fick vi någon medalj för vårt Winter event. Så jag förstår hur det känns. Men i dag tog jag fem unika. Så livet leker. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *