Fyra olika zoner i Skedshult

Efter tips från Fredrick så gjorde jag en avstickare till Skedshult när jag skulle hem till Blekinge igen. Spoonbeach var mycket riktigt en fin plats, men tyvärr så tog jag inte vattenzonen Barrierzone när jag ändå var där. Varken vädret eller barnens humör var på min sida för ett längre stopp idag. Jag satte i varje fall upp en affisch:

Naturligtvis så nöjde jag mig inte med Spoonbeach, så med löftet att bara ta tre zoner under hela hemresan så besökte jag även de andra zonerna i trakten.

Jag hade undrat varför BuildYard hette som den gjorde, men det var ännu en svensk-engelsk ordlek av diskutabel kvalitet. Zonen ligger nämligen utanför en bygdegård. Om jag varit lite mindre nogräknad så hade jag kunnat köra in på gräsmattan och ta zonen men nu bemödade jag mig faktiskt att gå några meter från bilen.

Sist men inte minst: Spoonzone. Jag uppskattar verkligen humorn i en skedformad zon när orten heter Skedshult, men det är också en äkta mullezon! Så här i i efterhand så inser jag att jag faktiskt borde haft:

  1. stövlar, inte gympaskor
  2. långbyxor, inte shorts
  3. långärmad tröja, inte kortärmad skjorta

Alternativt kört helikopter…

Sista biten till zonen går nämligen genom en totalt överväxt skogsväg, som man dessutom måste lämna till förmån för en snårig ungskog. Jag var som sagt inte riktigt klädd för detta, men bet ihop och tog zonen ändå.

Strax efter att vi kört hemåt så fick vi upptäckte jag en fästing som kröp på armen. Det var bara att stanna vid lämpligt parkeringsficka längs vägen. Vidare inspektion uppdagade jag ytterligare två fästingar. Som om det inte var nog med alla andra otaliga stick av växter eller bett av andra odjur!

Nåväl, sammanfattningsvis så tog jag lika många fler unika zoner som fästingar, vilket gav totalt 269 unika zoner i samlingen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *