93,5% unika i Kronoberg!

Igår så hade jag egentid och Turf-dag! Medan barnen sov och frugan passade hantverkaren så jag lastade jag cykeln på bilen och körde till Växjö. Där tog jag först de nya zonerna i Teleborg (blev en mils cykling ungefär), vilket var tur för sedan vaknade Snusmumriken och Mipson och började ta dessa zoner ifrån mig! Då var jag redan i norra delarna och tog unika där. På något sätt missade jag dock Arabyzone men det kommer fler tillfällen. Det blev ändå över 4 mil!

När jag var nöjd med Växjö så åkte jag till Gemla och tog de tre zonerna där. GemlaGömma flyttades nyligen och den nya placeringen var alldeles utmärkt. Nu är det bara fem unika zoner jag saknar i Växjö kommun!

Från Gemla är det inte långt till Alvesta och det ingick även i min plan att åka dit. Där fick jag turfa i lugn och ro… tills att Snusmumriken och Mipson dök upp! Typiskt, men sådant är spelet. Snusmumriken blockade två zoner för mig men var sedan snäll och tog av de zonerna som redan var mina. Jag sparade dock de två blockade zonerna till hemvägen och åkte vidare till Ljungby! Där blockade Kullagard två zoner ungefär samtidigt som jag började min runda, så jag tog dem sist.

När jag planerade för gårdagens jakt på unika zoner i Kronoberg så hade jag missat att tre av zonerna i Alvesta kommun låg i Moheda. På hemvägen, efter att ha tagit zonerna i Alvesta som Snusmumriken blockat tidigare, så blev det en sväng till Moheda också. De zonerna ägdes då av Mipson. Hämnd ljuva hämnd!

Totalt blev det 67 unika zoner i en drygt 9h lång session på warded och jag gick från att ha tagit noll till alla unika zoner i Alvesta och Ljungby:

Stad Tagna Kvar Totalt Tagna %
Växjö 118 5 123 95.9%
Alvesta 20 0 20 100.0%
Tingsryd 17 2 19 89.5%
Ljungby 14 0 14 100.0%
Älmhult 11 0 11 100.0%
Uppvidinge Municipality 7 2 9 77.8%
Markaryd 0 3 3 0.0%
Lessebo 1 1 2 50.0%

Tingsryd är så nära Ronneby att dit åker jag ändå förr eller senare, och jag ska se till att passera Markaryd så småningom. Älghult och Hovmantorp kan vänta!

2 svar på ”93,5% unika i Kronoberg!”

  1. Ja frågan är vem som tog zoner från vem? Och jag var allt uppe på en första morgonrunda innan du anlänt Växjö och fick sedan lugnt lyssna till zone lost samtidigt som samma melodi spelades i din mobil – vi bytte ju bara område 🙂 Bra många unika blev det för oss alla i alla fall 🙂

    1. Såklart vi tog zoner av varandra! Jag tycker bara det är så drygt när jag är på jakt efter unika zoner och de blir blockade… men så är spelet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *