Hur jag och barnen tog HassleBottom

HassleBottom är absolut den mesta mullezonen i Blekinge och jag var den fjärde turfaren som tog den. Först ut av tre turfare som tog den före mig var ingen mindre än kingenin, respekt! Om du träffar henne, be henne berätta om hur det gick till! De två andra som tagit zonen är ac1 och Hoytu. Bra jobbat!

Trogna läsare vet att jag gjorde två försök att ta Hasslebottom i slutet av förra sommaren, men vad hände sedan? Jag lade helt enkelt ned det projektet i väntan på lägre vattenstånd eller att isen lagt sig ordentligt.

Isen lade sig, men jag går inte ut på is utan en till vuxen i sällskap och det kom aldrig något bra sådant tillfälle. Så isen kom och gick utan att jag tog HassleBottom. Av samma anledning tog jag inte heller någon av vattenzonerna i Blekinge eller Karön, trots att jag var väldigt sugen.

Men, när snön började töa bort så började jag också snegla på havsvattenståndet! Det var högt förra sommaren, men nu såg det ut att vara lågvatten!

Fika i ryggsäcken, solsken, lågvatten samt ny Turf-omgång kändes som bra grundförutsättningar så söndagen en vecka efter att omgång 34 började så packade jag en ryggsäck med fika och körde till Hasslö med barnen. Nu hittade jag vägen utan problem, och rännan var fri från vatten! Det var dock ändå bäst att gå på stenarna för att inte sjunka ned i dyn.

Väl på Yxnaholmen var det dock en bra bit kvar. Jag fick bära 2,5-åringen en del, men lite statisk träning är väl bara bra? Jag tog zonen och vände glatt tillbaka mot fastlandet!

När vi gått tillbaka över rännan så tog vi en fikapaus i solen på samma stenbumling som förra året. Därefter gick vi till bilen, en unik zon och ett turfäventyr rikare!

PS. Jag fick för övrigt behålla zonen omgången ut!

2 svar på ”Hur jag och barnen tog HassleBottom”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *