Två försök att ta nya zonen Hasslebottom

Naturligtvis gör jag lite efterforskningar innan jag ger mig ut för att ta nya zoner. Zonen Hasslebottom ligger faktiskt inte på Hasslö utan på en ö som heter Yxnaholmen:

Igår så gjorde jag och barnen första försöket att ta oss dit, men vi hittade inte rätt stig utan hamnade i en ogenomtränglig mur av enar och snår av alla de slag. Dock en ljusglimt, ett gammalt skyttevärn. Tyvärr plomberat, men ändå:

Efter strapatsen igår så mötte vi ett par trevliga Hasslöbor som förklarade hur man hittade rätt stig. Tack!

Idag så hade jag chansen att göra ett nytt försök, och hittade minsann rätt stig på första försöket! Vi var så nära igår! Det svåra kom när jag tyckte att vi följt den stigen lite väl länge och behövde vika av söderut för att komma till Yxnaholmen istället för “Hasslö runt”. Stigen mot Yxnaholmen var knappt mer än en rådjursstig, men vi hittade faktiskt rätt efter bara en liten omväg.

Vi kom nästan fram till Yxnaholmen. Vi kom hit:

Jag står på Hasslö och fotograferar. Växtligheten är på Yxnaholmen. Vattnet däremellan är typiskt högvatten. Jämför med denna bild från maj 2000, tagen från andra sidan:

Här ett skärmskjut från samma plats. Det är 350 meter fågelvägen mellan mig och Hasslebottom:

Vi tog fikapaus ovanpå en stor stenbumling och vände sedan tillbaka till bilen. Jag inte när och hur jag ska göra ett nytt försök, men det blir nog inte denna vecka.

På fredag flyger jag norrut inför Turf Bonanza Västerås 2012 som går av stapeln på lördag och innan dess så ska jag göra mitt bästa för att kurera en förkylning som jag anar komma smygande. Det kommer antagligen bli väldigt lite turfande i Ronneby för min del under veckan som kommer, det vill säga resten av omgången. Övriga turfare i Ronneby kan passa på att ta Neutralizer- eller Revisitor-medalj!

2 svar på ”Två försök att ta nya zonen Hasslebottom”

  1. Ja det där verkar inte vara en lätt zon att ta 🙁 Undra om det finns info när vattnet är som lägst typ 🙂

    Hmz, attans att jag inte gjorde revisit igår och idag. Är lite sugen på Revisitor Medaljen men det blir ju en del åkningar fram och tebax med tåg + cykel 🙁

  2. Underbar läsning, det är kul med dessa beskrivning av olika äventyr. Håller tummarna för att omständigheterna ger dig möjlighet att nå målet.

    Och som familjefar måste jag ge dig extra cred för förmågan att engagera familjen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *