Blockad, punkterad och pungslagen

Jag hade tänkt ta en helt vanligt runda och måla Ronneby grönt igen, men omständigheterna ville annorlunda. I ett ihållande regn så cyklade jag upp till Kallinge för att ta RNBzone och GatorZone. Jag noterade att det var lite turf-aktivitet i Ronneby och det var ju trevligt. De nya turfarna har dock inte kommit över fem minuters blocktid ännu så varken risken eller konsekvensen av att de blockar en zon är särskilt mycket att bekymra sig över.

När jag var tillbaka i Ronneby och skulle ta RoneChurch så var den blockad av modernangel som inte alls är någon nybörjare utan har nivå 20, och därmed 20 minuters blocktid. Attans också, nu fick jag planera om rundan. Jag tog Hultagölen, RonStation, Wellbridge och Ronnebro för att sedan påbörja den extra 14 km-rundan till BunkerZone.

Efter några kilometer, mellan Angelskog och Heaby, så fick jag punktering på bakhjulet. Tack och lov inte ända ute vid Aspan, men ändå långt att gå hem! Jag ringde taxi.

Taxin skulle komma om tio minuter men dök såklart inte upp förrän efter tjugo. Då hade jag börjat känna mig ganska avkyld om överkroppen. Tyvärr så kunde chauffören inte ta med cykeln men jag kom i varje fall hem ordentligt, om än 168 kr fattigare, och kunde ta mig en lång och varm dusch.

Därefter körde jag och hämtade cykeln. Jag har den naturligtvis helst parkerad i garaget när jag inte använder den!

5 svar på ”Blockad, punkterad och pungslagen”

  1. Men kolla du aldrig på kartan om det är någon före dig och ta?
    Då slipper du att råka ut för helt plötsliga blockerings tider 😉

    1. Jag kollade kartan men av någon anledning syntes det inte att zonera var blockerade förrän jag zoomade in mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *