Varför ha med “Zone” i zonnamn?

Namn på zoner får vara max 13 tecken långa, så FactoryZone i Västerås (11 tecken) lägger 4 av dem på Zone. Vore det inte bättre att använda prefix West eller Aros (i detta exempel) för att ge en vink om var zonen ligger, dvs WestFactory eller ArosFactory?

3 svar på ”Varför ha med “Zone” i zonnamn?”

  1. Så skulle man helt klart kunna göra. Det är upp till zonutläggaren. Ibland är man lite trött i hjärnan om man lägger ut många zoner. Sen är det ibland svårt att veta vad områden heter eller dess gränser i kartorna. Då gör man det lätt för sig för annars kommer det en felanmälan i forumet som påpekar att den borde heta något annat.

  2. En zon är ju vad som definierar Turf! Självklart ska då “zone” finnas med i namnet så gott det går, men förr eller senare blir det andra varianter då namnen tar slut. Jag var lite förvånad att just “FactoryZone” faktiskt inte var taget redan. Som du säger är något som anspelar på var zonen ligger bra och det använder vi väldigt ofta också! Dock blir det lite tjatigt om alla zoner har en del av stadens namn inbakat i namnet också. Variationer och kompromisser 🙂

  3. Eftersom alla zoner är just zoner så känns “Zone” överflödigt som en del av namnet. Det kunde man alltid lägga på som suffix på alla zonnamn.

    Jag håller med om att det blir tjatigt med stadsnamn som del av namnet på zonen, men nästa fabrikszon, vad ska den heta? Bara “Factory” är förstås ledigt, men det är ju inget bra sätt att göra namnen unika på…

    PS. Midisland2 ser jag mer som ironi än som ett mönster…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *